Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a cukros tojássárgához adjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
A krémhez a túrót villával összetörjük, kikeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a 6 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a kicsi kockákra vágott barackkal. A pudingot felfőzzük a tejben az 5 evőkanál cukorral, majd ha kihűlt a puding, a túrós krémhez adjuk, összekeverjük.
A krémmel megtöltjük a félbevágott piskótát, majd ízlés szerint díszítjük. Én a sütemény tetejét kiraktam a maradék barackkal, a tortazseléport simára kevertem a cukorral, és felfőztem a konzervből kimaradt baracklével, ezzel öntöttem le a tetejét, majd dermedni hűtőbe tettem.