Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-barackos szelet

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj
  • 17 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 konzerv barackbefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
  • a konzervből kimaradt baracklé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a cukros tojássárgához adjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

A krémhez a túrót villával összetörjük, kikeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a 6 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a kicsi kockákra vágott barackkal. A pudingot felfőzzük a tejben az 5 evőkanál cukorral, majd ha kihűlt a puding, a túrós krémhez adjuk, összekeverjük.

A krémmel megtöltjük a félbevágott piskótát, majd ízlés szerint díszítjük. Én a sütemény tetejét kiraktam a maradék barackkal, a tortazseléport simára kevertem a cukorral, és felfőztem a konzervből kimaradt baracklével, ezzel öntöttem le a tetejét, majd dermedni hűtőbe tettem.

Megjegyzés

Nagyon ízletes és nagyon színes süti. - Nikike44

Ezek is érdekelhetnek

Friss