Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, és összegyúrjuk a vajjal, a rummal és annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen. Ujjnyi vastagon egy csatos forma aljára terítjük, és vizes késsel elsimítjuk. (Én kézzel nyomkodtam a forma aljába, közben többször bevizeztem a kezem.)
1 csomag vaníliás pudingport 4 dl tejben felfőzünk annyi cukorral, amennyit a pudingos zacskó receptje ír. (Fontos, hogy kemény legyen a puding!) Hagyjuk kihűlni, majd a 25 dkg tehéntúróval és a habbá vert tejszínnel összekeverjük.
Rásimítjuk a tésztalap tetejére, majd félbevágott sárgabarackokkal kirakjuk, gyümölcsökkel díszítjük. A tetejét bevonjuk tortazselével, kb. 6 órát hűtjük fogyasztás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre