hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-ananászos kockák

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához: 
  • 6 db tojás 
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt 
  • 3 ek kakaópor 
  • 1 csipet só
  • A krémhez: 
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 12 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 10 dkg tejföl 
  • 1 csomag instant zselatinpor 
  • 20 dkg ananász (konzerv vagy friss)
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrós-ananászos kockák elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük habbá. A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük fehéredésig. Evőkanalanként adagoljuk hozzá a lisztet, ezután a kakaóport és a sót. Végül óvatosan, spatulával forgassuk a tésztához a tojásfehérjehabot is.
  2. A masszát felezzük el, és simítsuk két közepes méretű (kb. 18*25 cm) sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 15-17 perc) a lapokat. A megsült piskótákról még melegen húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
  3. A töltelékhez a túrót törjük át. A kétféle cukrot szórjuk hozzá a tejfölhöz, keverjük össze, majd adjuk hozzá a zselatint is. Keverjük simára. Az ananászt vágjuk kis kockákra, forgassuk a túróhoz a tejfölös keverékkel együtt.
  4. Az egyik piskótalapot helyezzük vissza a tepsibe. Oszlassuk el rajta egyenletesen a krémet, majd helyezzük rá a másik lapot. Óvatosan nyomkodjuk rá, majd tegyük a süteményt pár órára hűtőbe.
  5. Tálalás előtt a süteményt kockázzuk fel, a szeletek tetejét díszítsük ananászcikkekkel.

Tipp: A két tésztalapot egymás után, ugyanabban a tepsiben is megsüthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek