Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrópalacsinta karamellizált körtével

30 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, valamint az előzetesen villával kicsit áttört túróval. Ezután hozzáadjuk a zablisztet, a sütőport, és a citromhéjat.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és evőkanállal adagoljuk a kis palacsintákat. Amint kapott egy kis aranybarna színt, megfordítjuk a másik oldalára.
  4. A karamellizált körtéhez a körtéket apróbb kockákra vágjuk, és a cukorral együtt egy magasabb falú edénybe tesszük. Magas lángon/hőfokon időnként átkeverve addig pároljuk/pirítjuk, amíg a cukor elkezd karamellizálódni, a körtéink pedig szépen lebarnulnak/pirulnak.

ÉDES TEJFÖLBEN SÜLT BÖGRÉS PALACSINTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss