Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémtorta áfonyakrémmel

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 11,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 37,5 dkg túró
  • 0,5 dl tejszín
  • 11 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2-3 ek áfonya
  • A krémhez:
  • 10 dkg pillecukor
  • 1-2 ek tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 8 dkg áfonya
  • 1 tk zselatinpor

Elkészítés

1.

A lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.

2.

A töltelékhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A túrót összeturmixoljuk a tejszínnel. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat és a keményítőt a túróhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a cukorral és a sóval kemény habbá vert fehérjéket.

3.

A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az áfonyával megszórjuk, majd rásimítjuk a túrós krémet. 160 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4.

Az áfonyakrémhez felöntjük a pillecukrot kevés tejszínnel, és lassú tűzön megmelegítjük. Amikor a pillecukor kezd karamellizálódni, levesszük a keveréket a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, és két részre osztjuk. Az áfonyát a zselatinporral pürésítjük, majd az egyik adag mascarponekrémbe forgatjuk, és a tortára kenjük. A fehér krémből kiveszünk 1 púpozott evőkanálnyit, és az áfonyás krémet márványosítjuk vele. A többi fehér krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss