Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes palacsinta málnaszósszal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl szóda
  • olaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 1/2 pohár joghurt
  • 1/2 pohár tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 5-8 szem friss málna
  • Az öntethez:
  • 30 dkg friss málna
  • 1/2 db citrom leve
  • 5-6 levél menta
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez tálba szitáljuk a lisztet a sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat majd ráöntjük a tejet és a szódát is. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes.
  2. Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk kb. egy merőkanálnyita tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse.
  3. Közepes lángon a palacsinta egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy szilikonlapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, és tányérra csúsztatjuk.
  4. A krémhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a friss málnaszemeket, majd krémesre keverjük.
  5. A málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnát, a citrom levét, a mentát és a porcukrot. Így is fel lehet használni, de ha valakit zavar, akkor át is lehet passzírozni egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek bele.
  6. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük és a málnaszósszalleöntjük. Friss málnaszemekkel, porcukorral és menta levelekkel díszíthetjük. 
  7. Ajánljuk még:

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss