Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes palacsinta málnaszósszal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat majd ráöntjük a tejet és a szódát is. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes.
  2. Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk kb. egy merőkanálnyita tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy szilikonlapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, és tányérra csúsztatjuk.
  3. A krémhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a friss málnaszemeket, majd krémesre keverjük.
  4. A málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnát, a citrom levét, a mentát és a porcukrot. Így is fel lehet használni, de ha valakit zavar, akkor át is lehet passzírozni egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek bele.
  5. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük és a málnaszósszalleöntjük. Friss málnaszemekkel, porcukorral és menta levelekkel díszíthetjük. 

Nézd meg az elkészítést videón >>>

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss