hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes palacsinta málnaszósszal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A palacsintatészta elkészítéséhez tálba szitáljuk a lisztet a sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat majd ráöntjük a tejet és a szódát is. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes.
    2. Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk kb. egy merőkanálnyita tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse.
    3. Közepes lángon a palacsinta egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy szilikonlapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, és tányérra csúsztatjuk.
    4. A krémhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a friss málnaszemeket, majd krémesre keverjük.
    5. A málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnát, a citrom levét, a mentát és a porcukrot. Így is fel lehet használni, de ha valakit zavar, akkor át is lehet passzírozni egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek bele.
    6. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük és a málnaszósszalleöntjük. Friss málnaszemekkel, porcukorral és menta levelekkel díszíthetjük. 

Nézd meg a málnás-túrókrémes palacsinta elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss