Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémes citromtorta

2 4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • csipet só
  • 7,5 dkg liszt
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • fél teáskanál sütőpor
  • 7,5 dkg olvasztott vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
  • 1 evőkanál darált mandula
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró vagy quark (én ez utóbbival készítettem)
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor megdarálva
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
  • 1 csomag habfixáló
  • A mázhoz:
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • citromkarikák

Elkészítés

Elkészítés: A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és darált mandulával megszórjuk a vajas felületet. Erre jön majd a tészta (ha elkészítettük).

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük. A citromot forró vízben alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd a lisztes-keményítős-sütőporos egyveleggel, valamit a citrom héjával és levével óvatosan összedolgozzuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha elkészült, 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd rácsra téve hűtjük.

A krémhez a túrót a cukrokkal, a citromhéjjal és -lével alaposan kikeverjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztát. Ha jut a tetejére is, az külön jó!

Mázhoz 6 evőkanál porcukrot 3 evőkanál citromlével összedolgozzuk, majd a torta tetejére simítjuk. Citromkarikákkal díszíthetjük.

Másnapra érik össze, akkor a legfinomabb, tálalálás előtt 10-15 perccel vegyük ki a hűtőből.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss