Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróhabos pohárkrém rumos meggyel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál meggylével. A maradék levet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős levet, és felforraljuk. A kimagozott (akár fagyasztott) meggyet a lébe keverjük a rummal együtt, és hagyjuk kihűlni.

A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. A tejszínt kemény habbá verjük, a túróba forgatjuk.

4 szép pohárba rétegezzük a hozzávalókat: alulra túró, rá összetördelt piskóta, arra meggykompót kerüljön, a tetejére ismét túrókrém. 1 órára behűtjük, mentával díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss