Elkészítés: A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál meggylével. A maradék levet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős levet, és felforraljuk. A kimagozott (akár fagyasztott) meggyet a lébe keverjük a rummal együtt, és hagyjuk kihűlni.
A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. A tejszínt kemény habbá verjük, a túróba forgatjuk.
4 szép pohárba rétegezzük a hozzávalókat: alulra túró, rá összetördelt piskóta, arra meggykompót kerüljön, a tetejére ismét túrókrém. 1 órára behűtjük, mentával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre