Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres túróhab tonkababbal ropogós csokival

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 3,5 dl tejszín
  • 30 dkg túró
  • 2 lap zselatin
  • 4 dkg porcukor
  • tonkabab ízlés és erősség szerint
  • vanília
  • 1 db citrom héja és leve
  • Az epres réteghez:
  • 30 dkg eper
  • 3 lap zselatin
  • A kekszhomokhoz:
  • 8 dkg kristálycukor+3 dkg víz
  • 4 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés

  1. Először az epret felfőzzük csipet sóval és cukorral. Ha picit összeesett a gyümölcs, beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat, és amikor forró a szósz, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük azokat. Átöntjük egy műanyag tálba és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, aztán hűtőbe tesszük.
  2. Következő lépésként a tetejére elkészítünk még egy kis ropogóst: a cukrot a vízzel, csipet sóval feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük erősen az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész.
  3. A túróhabhoz az 1 dl tejszínt csipet sóval, a reszelt tonkababbal felfőzzük. A túrót áttörjük egy szitán, kikeverjük a porcukorral, citrommal, vaníliával. A zselatint beáztatjuk és, ha megduzzadt, kicsavarjuk kézzel és a meleg tejszínes alapba keverjük. Ezután ezt a zselatinos tejszínt összeöntjük az ízesített túróval. Utolsó lépésként a 2,5 dl hideg habtejszínt szép, tartós habbá verjük és óvatos, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a túróhoz.
  4. Egy pohárba rétegezzük a gyümölcsöt a habbal, és a tetejét jó sok ropogós csokival megkínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss