Először az epret felfőzzük csipet sóval és cukorral. Ha picit összeesett a gyümölcs, beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat, és amikor forró a szósz, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük azokat. Átöntjük egy műanyag tálba és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, aztán hűtőbe tesszük.
Következő lépésként a tetejére elkészítünk még egy kis ropogóst: a cukrot a vízzel, csipet sóval feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük erősen az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész.
A túróhabhoz az 1 dl tejszínt csipet sóval, a reszelt tonkababbal felfőzzük. A túrót áttörjük egy szitán, kikeverjük a porcukorral, citrommal, vaníliával. A zselatint beáztatjuk és, ha megduzzadt, kicsavarjuk kézzel és a meleg tejszínes alapba keverjük. Ezután ezt a zselatinos tejszínt összeöntjük az ízesített túróval. Utolsó lépésként a 2,5 dl hideg habtejszínt szép, tartós habbá verjük és óvatos, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a túróhoz.
Egy pohárba rétegezzük a gyümölcsöt a habbal, és a tetejét jó sok ropogós csokival megkínáljuk.