Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltve, nyersen, klasszikusan: túrógombóc 6-féleképpen

A tökéletes túrógombóc szinte habkönnyű, morzsába hempergetve, porcukorral, tejföllel, vagy gyümölcsszósszal is isteni, kicsik és nagyok kedvence, könnyen elkészíthető és sokféle módon variálható.

Az igazán jó túrógombóc lágy és könnyű. Ehhez két apró trükköt érdemes bevetni: a hozzáadott tojásfehérjét mindig verjük habbá, úgy adagoljuk a tésztához, valamint, mindig frissen készítsük, és gyorsan tálaljuk. Ha ugyanis áll, újramelegítjük, már nem lesz olyan rezgősen könnyű, mint frissen.

A túrógombóc alapja rendszerint az áttört tehéntúró, a gríz (búzadara), valamint a tojás. Az arányok nem mellékesek, és a készítés mikéntje sem.

Fontos, hogy a túrót minden esetben törjük át szitán vagy ritka szövésű szűrőn, mert így lesz egyenletes a masszánk. Az igazán könnyű túrógombóchoz a tojások felvert habját azt követően adjuk, hogy már pihentettük a grízzel és tojássárgájával eldolgozott tésztát.

A főzésnél arra érdemes ügyelni, hogy a közepe se maradjon nyers. Megoszlanak a vélemények, hogy ki, mekkora túrógombócot szeret – ha gyorsan és sokat akarunk készíteni, legyenek aprók - nagyjából nagyobbacska dió méretűek - a fazékba kerülő gombócaink. Ha megfőttek, aranyló, pirított zsemlemorzsába hempergessük.

 TÚRÓGOMBÓCOK ÉDESEN, SÓSAN, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss