Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc tejszínes tejfölmártással

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A túrót gondosan áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. A 2 dl búzadarát, a pici sót belekeverjük, és hagyjuk állni jó fél órát minimum, hogy a búzadara felszívjon egy kis nedvességet.

2.

Közben elkészítjük az édes mártást hozzá. A tejfölt, a habtejszínt és a cukrot összekeverjük, ha esetleg valaki édesebben szereti, tehet még hozzá cukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad benne.

3.

Felteszünk egy nagy lábasban vizet melegedni. A zsemlemorzsát egy egészen pici barna cukorral olajon elkezdjük pirítani. Nagyon kell figyelni, hiszen a cukor könnyen megéghet!

4.

Közben az elkészült masszából közepesen nagy golyókat formázunk, jól összenyomjuk, nehogy szétessenek majd főzés közben. Amikor a víz felforrt, beleteszünk 4-5-6 golyót a lábas méretétől függően, és amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor a zsemlemorzsás keverékbe tesszük, és a lábast felemelve körkörös mozdulatokkal összerázzuk. Így egyenletesen befedett gombócokat kapunk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a gombócok.

TÚRÓGOMBÓC ÉDES TEJFÖLLEL >>> 

TÚRÓGOMBÓC MÁSKÉPP >>> 

Túrógombócok minden mennyiségben >>>

Megjegyzés

A gombócokat ne dobjuk bele a forró vízbe, hanem inkább egy kanál segítségével helyezzük bele óvatosan, így elkerülhetjük, hogy szétessenek a gombócok! :)
Aki még kicsit ínyencebb, tehet a mártásba egy kicsi fahéjat. - bnoncsii

Ezek is érdekelhetnek

Friss