Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc II.

MME MME
4.7/5
> 90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a búzadarával és egy csipet sóval, majd lefedjük, 1 órát pihentetjük.
Elkészítés:
Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 l vizet. A masszából vizes kézzel nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. Óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe 6-8 gombócot (jócskán megduzzadnak!), és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük. Egyet próbaképpen kiveszünk, kettévágjuk, megnézzük, megfőtt-e. Közben felforrósítjuk a margarint, és pár perc alatt megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Kifőzzük a többi gombócot is, és valamennyit lazán beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Előmelegített tálra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a porcukorral. Frissen, melegen az igazi!

Megjegyzés

1 gombóc: 1078 kJ/258 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss