A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekeverjük és állni hagyjuk, legalább 15-20 percet.
Nedves kézzel kis gombócokat formázunk. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat. Amikor feljönnek, még 2-3 percig hagyjuk főni, utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
Közben az olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, és szűrőkanállal kiszedjük rá, majd beleforgatjuk a gombócokat.
A ribizlit - vagy más gyümölcsöt - a barna cukorral felfőzzük, és a túrógombóccal tálaljuk.
Remek páros a túrógombóc és a gyümölcs. Cukorbetegek készítsék a gyümölcsöntet édesítőszerrel, és a vaníliacukor helyett használjanak folyékony édesítőt,és vaníliarudat. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!