A túrógombóc panírmorzsáját kevés vajon pirítsuk aranybarnára. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a barnacukrot és a porcukrot.
A túrógombóc elkészítéséhez a rögös túrót villával törjük össze, keverjük hozzá a krémtúrótt, a porcukrot. Pirítsuk meg szintén kevés vajon a pankó morzsát, s amikor kihűlt, apránként keverjük a túrós krémhez. (Ezzel tudjuk beállítani a kívánt állagot.)
Formázzunk gombócokat a krémből. Közvetlenül a tálalás előtt forgassuk bele a barnacukros pirított morzsába.
A gyümölcsöntethez tegyünk turmixba a bogyós gyümölcsöket. Pár szemet a díszítéshez tegyünk félre. Tegyük a porcukrot, a fahéjat és a xantánt is a turmixba, majd keverjük kb. 10 percig. Sűrű szitán szűrjük át.
A tejfölös hab elkészítéséhez keverjük össze habverő segítségével a tejszínt, a tejfölt, a mézet és a porcukrot, majd töltsük szifonba.
Forgassuk a pirított morzsába a gombóckat, rendezzük tányérokra, öntsük le a gyümölcsöntettel, majd a szifonból ízlés szerinti mennyiségű habbal díszítsük.
MME tipp: szifon hiányában a tejszínből keverjük kemény habot, óvatosan keverjük hozzá a tejfölt, a mézet és végül a cukrot. Keverjük addig, amíg jól összeáll. Xantán helyett pektinnel is sűríthetjük az öntetet.
Természetesen finomabb, ha a gyümölcsöket felfőzzük cukorral és ízlés szerinti fűszerekkel. Ez esetben a xantánt el lehet hagyni. A morzsát sem feltétlenül kell megpirítani, de így sokkal finomabb és mutatósabb is. - commando
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!