Elkészítés: A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hűtőben 1 órát pihentetem.
Közben a morzsát az olajon 1 evőkanál cukorral pirosra pirítom.
Bő, enyhén sós vizet forralok, vizes kézzel kb. 1-1 nagyobb diónyi túrómasszába 1-1 szem epret teszek, gombóccá formálom, közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le, addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére. Főzöm még kb. 1/2 percig, azután a pirított morzsára szedem, és megforgatom benne.
A tejfölt kikeverem kb. 1 dl tejjel, ízesítem a cukrokkal, a gombócokat tálalásnál meglocsolom, pár szem friss eperrel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre