Túrógombóc eperrel töltve

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • tehéntúró
  • cukor
  • tojás
  • búzadara
  • liszt
  • vaníliás cukor
  • citrom
  • eper
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • olaj
  • tej
  • tej
  • porcukor
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hűtőben 1 órát pihentetem.

Közben a morzsát az olajon 1 evőkanál cukorral pirosra pirítom.

Bő, enyhén sós vizet forralok, vizes kézzel kb. 1-1 nagyobb diónyi túrómasszába 1-1 szem epret teszek, gombóccá formálom, közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le, addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére. Főzöm még kb. 1/2 percig, azután a pirított morzsára szedem, és megforgatom benne.

A tejfölt kikeverem kb. 1 dl tejjel, ízesítem a cukrokkal, a gombócokat tálalásnál meglocsolom, pár szem friss eperrel díszítem.

Megjegyzés

Szándékosan nem csináltam annyira könnyedre a tésztát, mint általában a túrógombócot, mert nem szerettem volna ha leveses epertől szét- vagy kifőtt volna belőle. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss