Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc eperrel töltve

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 8-10 dkg cukor ízlés szerint
  • 4 egész tojás - villával habosra felverve
  • 10 dkg búzadara
  • 8 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 30 dkg közepes szemű kemény eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • Az öntethez:
  • 3 dl tejföl
  • kb. 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 1 evőkanál porcukor
  • A tálaláshoz:
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával összetöröm, összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd a felvert tojásokkal, és letakarva a hűtőben 1 órát pihentetem.

Közben a morzsát az olajon 1 evőkanál cukorral pirosra pirítom.

Bő, enyhén sós vizet forralok, vizes kézzel kb. 1-1 nagyobb diónyi túrómasszába 1-1 szem epret teszek, gombóccá formálom, közepes forralással, óvatosan alákeverve, hogy ne ragadjon le, addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére. Főzöm még kb. 1/2 percig, azután a pirított morzsára szedem, és megforgatom benne.

A tejfölt kikeverem kb. 1 dl tejjel, ízesítem a cukrokkal, a gombócokat tálalásnál meglocsolom, pár szem friss eperrel díszítem.

Megjegyzés

Szándékosan nem csináltam annyira könnyedre a tésztát, mint általában a túrógombócot, mert nem szerettem volna ha leveses epertől szét- vagy kifőtt volna belőle. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss