Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc édes tejföllel

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A búzadara, majd a darált keksz fokozatos adagolásával könnyen formázható masszát készítünk. Legalább 10, de inkább 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Ezt követően vizes kézzel tetszőleges méretű (cseresznye, dió, barack, 1-5 cm) gombócokat formázunk; minél nagyobb, annál könnyebben fog szétesni a főzés közben.
  3. Egy közepes edényben enyhén sós vizet melegítünk, és amikor forrni kezd, óvatosan beletesszük a gombócokat. 1-2 perc alatt feljönnek a víz tetejére, ezután a kisebb gombócokat 3-5 percig, a nagyobbakat 8-10 percig főzzük. 
  4. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és közepes lángon megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Amikor barnulni kezd, levesszük a tűzről. A tejfölben elkeverjük a megmaradt vaníliás cukrot.
  5. A kifőzött gombócokat tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és még vizesen megforgatjuk a frissen pirított zsemlemorzsában. Az édes tejföllel meglocsolva, kevés porcukorral meghintve, és a pirított zsemlemorzsában megforgatva kínáljuk.

EZEKNEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI! 13 ISTENI GOMBÓC RECEPT >>> 

MAJD A BUDAY MEGMONDJA! TÚRÓGOMBÓC ZSEMLEMORZSA NÉLKÜL >>> 

9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Jómagam rengeteg tejföllel, míg tiszántúli barátaim kizárólag tejföl nélkül, de sok fahéjas porcukorral fogyasztják. - pozsonyikifli

Ezek is érdekelhetnek

Friss