Elkészítés: A grízt beletesszük egy lábasba, beletörjük a 2 tojást, hozzáadunk csipetnyi sót, és óvatosan öntve az aludttejet állandó kevergetés mellett szép simára kavarjuk, hogy ne legyen csomós. Majd a tűzre tesszük, állandóan kavarva főzzük, hogy ne csomósodjon meg. Amikor elég kemény, levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kihűlni, hogy ne bőrözzön meg a teteje.
A vajat odatesszük egy serpenyőben, bele a morzsát, és szép barnára megpirítjuk.
A grízes masszából szép gombócokat formázunk, és belehempergetjük a morzsába, vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre