Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógolyó quinoával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A quinoát feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni fedő alatt, majd kb. 15 perc múlva, miután eltűnt róla a folyadék, lehúzzuk a tűzről. Lefedve tartjuk további 10 percig, majd kihűtjük.
  2. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a megfőtt és lehűtött quinoát, a mézet, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a fahéjat és az őrölt zabpelyhet.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Ezek felét szeletelt mandulába, a másik felét kókuszcsipszbe forgatjuk. Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a túrógolyó quinoával liszt mentesen

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Laktózérzékenyek laktózmentes túróból is elkészííthetik ezt a finom, sütés nélküli desszertet. - MME

Ezek is érdekelhetnek