Előkészítése: a tehéntúrót áttöröm, a mazsolát megmosom, szárát leszedem. A narancsot meghámozom, sárga héjából egy keveset lereszelek, a gyümölcsöt kockákra vágom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.
Elkészítése: a tojássárgát habosra keverem a cukorral, majd a lisztet és a fűszereket is hozzáadom. Ezután belekeverem az áttört túrót, a mazsolát, a narancskockákat. Végül óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáadom a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kivajazok és kevés liszttel meghintek 4 pudingformát, majd a masszát belesimítom. A tetejét egyenletesre elkenem, és az előmelegített, forró sütőben 25-30 percig közepes lángon sütöm. Mielőtt kivenném a sütőből, ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült már. Tányérra borítva kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre