Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű túrófánk szilvalekvárral

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A habkönnyű túrófánk tésztájához a túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, valamint  a citrom lereszelt héját belerakjuk egy műanyag tálba, majd a kézi mixer dagasztóvillájával jól összedolgozzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, evőkanállal halmokat szaggatunk bele a tésztából, egyszer megfordítjuk sütés közben, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  3. Szilvalekvárral tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 

Megjegyzés

Isteni finom és puha! - Anjikonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss