Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk - pofonegyszerűen!

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.
  2. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, jól összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
  3. Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
  4. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
  5. A túrófánkot porcukorral meghintve vagy sárgabarack lekvárral kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A TÚRÓFÁNK

 


Megjegyzés

Nemcsak a farsangi időszakra ajánljuk ezt a finom és egyszerű túrófánk receptet! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss