Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk IV.

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával kicsit összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele. Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorba meghempergetjük. Langyosan, lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Kétféle lekvárral, eperből és őszibarackból készülttel tálaltam. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss