A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót. Összegyúrjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
Közben kb. 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk egy lábasban. Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük alatta a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk a masszából az olajba.
Időként megforgatva kb. 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.
Egyszerre csak kisebb mennyiségű fánkot süssünk az olajban, mert egyrészt nagyon lehűthetik az olajat, másrészt megnőnek sütés közben. Könnyebb lesz kiszaggatnunk a fánkokat, ha a kanalat vízbe mártjuk előtte. A porcukrot, amivel megszórjuk a kész fánkokat, ízesíthetjük fahéjjal vagy ízlés szerint más fűszerrel is. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!