Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrófánk

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrófánk elkészítéséhez a túrót áttörjük, majd a 6 db tojássárgájával és a cukorral kikeverjük. Ezután beledolgozzuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
  2. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túrós masszába forgatjuk.
  3. Ezután a masszát letakarva, a hűtőben fél órán át pihentetjük.
  4. Olajba mártott evőkanállal. Közepesen forró, bő olajba szaggatjuk, és kisütjük mindet. A kész fánkot szalvétába szedve lecsöpögtetjük, és tálaláskor meghintjük porcukorral.


Ezek is érdekelhetnek

Friss