Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró rudi torta - diétásan!

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg zab liszt
  • 5 dkg eritrit
  • 1 mk sütőpor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • kókuszolaj (a formához)
  • A túrós krémhez:
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg eritrit
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 1 dkg útifű maghéj
  • A tetejére:
  • 8 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

Elkészítés

  1. A zablisztet összekeverjük 5 dkg eritrittel, a sütőporral, a kakaóporral és a tojások sárgájával, majd kevés vízzel hígítjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a kakaós masszával. Kókuszolajjal kikent tortaformába töltjük a tésztát, és a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
  3. Eközben elkészítjük a túrós krémet. A zsírszegény túrót összekeverjük a natúr joghurttal, a maradék eritrittel, kevés reszelt citromhéjjal és az útifű maghéjjal.
  4. Az elkészült piskótát hűlni hagyjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrémet.
  5. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd vékony rétegben eloszlatjuk a túrókrémen. Ha megkeményedett a csokoládé, szeletelve tálaljuk a tortát.

TÚRÓ RUDI SZELET SÜTÉS NÉLKÜL>>> 

EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY (TÚRÓ RUDI GOLYÓ)>>> 

TÚRÓ RUDI HÁZILAG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss