Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró Rudi torta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg búzaliszt (+ a tepsihez)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • vaj (a tepsihez)
  • A krémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1/2 db citrom kifacsart leve
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl Hulala habtejszín
  • 1 dkg zselatin por
  • 1/2 dl víz
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Elkeverjük, majd egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett tortaformában simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a lereszelt citromhéjat, a citrom kifacsart levét és a tejfölt, majd összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A zselatint egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt, mikróba tesszük, és addig melegítjük, hogy épp csak folyóssá váljon.
  3. Hozzáadjuk a túróhoz, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és alaposan összekeverjük.
  4. A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet, és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, a tetejét bevonjuk a mikróben felolvasztott csokoládéval, majd tetszés szerint a tejszínhabbal díszítjük.

    Még több túrós finomság >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss