Túró Rudi palacsinta

60 perc
mester
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • tej
  • olaj
  • cukor
  • túró
  • citrom
  • citrom
  • cukor
  • tejszín
  • étcsokoládé
  • olaj

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd pihentetjük fél órát, és a szokásos módon kisütjük mindet.
  2. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a citrom reszelt héját és levét és a cukrot. A tejszínt kézi robotgéppel felverjük, addig, amíg kemény nem lesz, és a túrókrémhez keverjük. A kihűlt palacsintákba töltjük a krémet, és feltekerjük.
  3. Gőz föltött vagy mikrohullámú sütőben egy kevés olajjal megolvasztjuk az étcsokoládét, majd megmártjuk benne a megtöltött palacsintákat, és egy sütőpapírral leterített tálra vagy rácsra tesszük. Ha a csokoládébevonat megdermedt, tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss