hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró Rudi őzgerinc

MME MME
3
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek búzadara

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
  2. A mazsolát meleg vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.
  3. 2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk.
  4. Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.

TÚRÓ RUDI HÁZILAG >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss