Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tündérsüti

75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A pudingkrémhez:
  • 2 csomag puncs ízű főző pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 ek cukor
  • 45 dkg tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • pár csepp ételszínezék (piros)
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tejfölös pudingba keverjük. Végül a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Alaposan összekeverjük.
  3. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy puha tésztát kapjunk.
  4. Egy 20x36 cm-es tepsit kivajazuk és -lisztezük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából rudakat sodrunk, amiket rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük a tésztát. (Sütőpapírt rakhatunk a tetejére.) Amikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt egyforma kockákra vágjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss