Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tündérkonyha: a legfinomabb karácsonyi csokipuding, a gyerekek kedvence

default user icon
MME
Tündérkonyha című sorozatunkban két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenként, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most mennyei karácsonyi csokipudingot készítettek, melyet naranccsal, fahéjjal és szegfűszeggel varázsoltak ünnepivé. Mutatjuk, milyen lett a végeredmény!

Mi a gyors, instant desszert? Hát a puding! - vágja rá mindenki. Pedig szegény puding ennél sokkal több. A puding egy finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetünk mi magunk is, nem instant módon…

Az édes, tej alapú pudingok esetében az alapot a tej és a cukor biztosítja, ehhez keverünk valamilyen zselírozóanyagot. A házi pudingnak maga a tojás is képes kellő állagot biztosítani.

 A Tündérkonyha sorozat utolsó részében Zara és Blanka egy karácsonyi csokipudingot készít édesapjukkal, Mészáros Balázs séffel. A desszertet naranccsal, fahéjjal és szegfűszeggel varázsoltak ünnepivé.

A krémet fogyaszthatjuk magában, de tortakrémként is használható, sőt a gyümölcsös piskóták esetében kifejezetten szeretett töltőanyag, hiszen megköti a ráhalmozott gyümölcsöt, és sokkal könnyebb, mint egy vajkrém vagy tejszínes krém.

Karácsonyi csokipuding

Hozzávalók:

1/2 db narancs héja
1 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
10 dkg kristálycukor
6,5 dl 2,8%-os tej
1,5 dkg holland kakaópor
3 dkg étkezési keményítő
1 csipet só
5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
1 db tojássárgája 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss