Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha jövőre is szép tulipánt szeretnél, akkor most ezt kell tenned vele

Bár a tulipán nem igényel túlságosan sok gongozást, ahhoz azonban, hogy jövőre is szép virágokat hozzon, egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és hogyan szeded fel a növény hagymáit.

Először is fontos tudni, hogy a tulipán is szereti a változatosságot, ezért az nem tesz jót neki, ha hosszú időn keresztül ugyanazon a helyen él. Éppen ezért érdemes 4-5 évente felszedni a hagymákat, ami azért is ajánlott, mert a növény ezen része évről évre egyre mélyebbre kerül, és egy idő után már nem fog virágozni.

Mit kell tenned?

  • Miután elvirágzott a tulipán, távolítsd el az elszáradt szárakat, ezáltal a hagymák megfelelő mennyiségű tápanyagot tudnak gyűjteni.
  • A tulipánhagymák felszedését érdemes száraz időben végezni, válogasd ki, és amelyik egészséges, azt tedd egy papírzacskóba, majd egy ládába, ezáltal a szellőzés is biztosítva lesz.
  • Őszig tárold őket száraz, sötét és hűvös helyen: például a garázsban vagy a pincében.
  • A pihenőidő után a tulipánhagymákat a talajmenti fagyok előtt kell kiültetni, erre a legjobb időszak a szeptember vagy az október.

Ha eljön az ültetés ideje

Ültetés előtt elő kell készíteni a hagymák számára az ágyást. Ásd fel a területet, gyomtalanítsd, majd készítsd el az ültetőgödröket. A tulipánhagymákat csúcsukkal lefelé, 10 cm mélyen kell elültetni, egymástól körülbelül 15-20 cm-es távolságra. Ültetés után nem szükséges megöntözni a földet – írja az Agroinform.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss