Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tükörtojás süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 75 ml étolaj
  • 75 ml meleg víz
  • 6 gramm sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg túró
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • A tetejére:
  • 20 gr zselatin
  • 1 doboz (740 gramm) félbevágott őszibarack barackbefőtt
  • 5 dl befőttlé
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.

A krémhez a tejjel összekeverjük a cukrokat és a búzadarát. Felfőzzük, majd kihűtjük, a margarinnal, a túróval, a citrom levével lereszelt héjával habosra keverjük.

A piskótát visszatesszük a tepsibe, és a krémet rásimítjuk. A felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.

A zselatint a befőtt levével beáztatjuk (nekem egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot, és felfőzzük. Langyosra hűtve ráöntjük a krémre, illetve a barackokra, és a hűtőbe visszatesszük.

Amikor megdermedt a zselatin, szeletelhető. Tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss