Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trüffeltorta

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Kivajazzuk egy kb. 16 cm átmérőjű (kisebb) tortaforma alját, és beszórjuk liszttel.
  2. A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, feloldjuk benne a csokoládét, és két órára behűtjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat).
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojássárgájákkal. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztes keverékkel felváltva a cukros krémbe keverjük.
  4. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A csokoládés tejszínt a kézi robotgéppel 10 percig habosra verjük. A tortát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a krém felével. Összeillesztjük a tortát, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
  6. A tortát bőségesen megszórjuk csokoládéforgáccsal, és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss