Elkészítés: A palacsintához a 2 tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm. Most öntöttvas sütőben sütöttem ki, aminek jóval kisebb az átmérője, és mivel olajozni kell a tészta alá, ezért nem olyan száraz palacsintákat kapok. Hagyom kicsit hűlni.
A trüffelkrémhez a tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn át öntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kiterített palacsintákat úgy, hogy minden 5. palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenek meg. Úgy adagoljuk a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson majd.
Körbe holland kakaóport szitáltam rá, a tetejét pedig csokicseppekkel szórtam meg.