Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 ellenállhatatlan trüffel, amit pofonegyszerűen el tudsz készíteni házilag!

Te is elkészítheted ezt a nyolc ínycsiklandó trüffelt otthon, hogy ne csak magad, de a családot is teljesen elbűvöld!

A receptek alapja mindig tejszín és valamilyen csokoládé. Használhatsz bármilyet, amilyet csak szeretnél, de próbálj meg minél jobb minőségű alapanyagokat beszerezni. A csoki és a tejszín mellé tehetsz még vaníliaaromát, de akár Oreo kekszet is! Kísérletezz nyugodtan, a csoki mindig el fog fogyni! Készítsd el egy kevéske kókusszal, gyömbérrel vagy csilivel!

A díszítésre is érdemes figyelned. A hagyományos trüffelt kakaóporban forgatják meg, de a színes egyéniségeknek ajánljuk a több színben pompázó dekorgyöngyöket. Összetört mogyoróban, mandulában, de az oreós változathoz az összetört kekszben is megforgathatod az ízletes gombócokat! Egy kis pikáns ízért durva tengeri sót is használhatsz!

Egy kis trüffeltörténelem

A trüffel valójában német szó, aminek a jelentése szarvasgomba. Állítólag a drága csemegét konyakban tartósították, majd miután a gombát felhasználták, az alkoholt felhasználták az édesség elkészítéséhez.

A trüffelt sok nemzet mondja magáénak. Van francia, belga, svájci, sőt amerikai változata is. Vegán változatra is találhatsz receptet, ha a tejterméket mandulatejre vagy kókusztejre cseréled. Többet is megtudhatsz az édesség eredetéről, ha elolvasod cikkünket. 

Ha kedvet kaptál a bonbonkészítéshez, olvasd el, hogyan készítheted el a csokicsodát 5 perc alatt.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss