Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trópusi palacsinta

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 palacsinta
  • 6 dkg mazsola
  • 1 dl brandy
  • 3 érett banán
  • 1 citrom
  • 10 dkg vaj
  • A csokoládéöntethez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • néhány mentalevél

Elkészítés

Előkészítés: 8 db palacsintát sütünk.

Elkészítés: A mazsolát leöblítjük langyos vízzel, lecsöpögtetjük, és tálba tesszük. Meglocsoljuk 2 evőkanál meleg vízzel és a brandyvel, és egy órán át áztatjuk. Az öntethez darabokra tördeljük a csokoládét, és a vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk. Hozzáöntjük a tejet, jól összekeverjük, és melegen tartjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Meghámozzuk a banánokat, karikára vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a banánt. A palacsintákat megtöltjük a banándarabokkal és a lecsöpögtetett mazsolával. Feltekerjük, tányérokra tesszük, a csokoládéöntettel meglocsoljuk, porcukorral meghintjük, és mentalevelekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag (2 db): 966 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss