Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trópusi barbecue a Mindmegette első főzőkurzusán!

Igazi nyári ízek, könnyű, ám kicsit csalafinta fogások szerepeltek a Mindmegette első főzőkurzusán, amit a Chefparade főzőiskolájában tartottunk. Trópusi barbecue vacsorát készítettünk csirkével, rákkal és sok gyümölccsel!

Ha nyár, akkor grillezés! És mivel az örök nyarat, a trópusokat hívtuk vendégül, ezért könnyű húsokat, csirkét és garnélát hívtunk segítségül, valamint trópusi gyümölcsöket. Kókusztejes-fűszeres pácban érlelődött a rák, ananászdarabkákkal húztuk nyársra, a csirkehúsos nyárshoz pedig fűszeres mangómártogatóst készítettünk. Köretnek zöldfűszerekkel párolt színes zöldségek készültek, desszertnek pedig Pavlova tortácskákat ettünk karamellizát ananásszal. Hmmmmm…

A ChefParade Főzőiskolában rendezett esten azok vehettek részt, akik nyertesei voltak a Mindmegette Recepttár fotós receptversenyének, valamint meghívtunk két gasztrobloggert, a Mirelle konyhája és az A la carte Kulinária szerzőit is. És bár mind gyakorta időznek a konyhában, reméljük, örömüket lelték a közös örömfőzésben is! Sőt… talán megismerkedtek olyan új fűszerekkel és ízekkel, mint a kaffir lime levél vagy a thai citromfű, vagy olyan új ízkombinációkkal is, mint a gyömbéres-fokhagymás pácban érlelt csirke mangós mártogatóssal vagy a fűszeres kókusztejben érlelt rákhús grillezett ananásszal. Pavlova tortát talán már készítettek, de a kókuszlikőrrel flambírozott karamellizált ananász mindenki számára újdonság volt.

A nyertesek lelkesen dolgoztak a ChefParade szakácsa, Bartal Sándor irányításával, aki mesélt az egzotikus fűszerekről és felhasználásukról, de mindenki a saját ízlése szerint játszhatott az ízesítéssel és a formákkal, és meglepő módon még a csinos tálalással is elidőztek a résztvevők.

A finomságok elkészítésében nagy segítséget jelentettek a Philips konyhai kisgépei (kézimixerek, kontakt grillek és habverők), a köretként elfogyasztott párolt zöldségekhez pedig a Philips párolókészülékek.

Reméljük, mindenki jól érezte magát! A hangulat a fotókra vagy a videóra kattintva nagyon jól érzékelhető!

Sőt... két nyertesünkről kiderült, hogy gasztroblogot is írnak, az ő beszámolóikat is érdemes elolvasni! :) Ajánljuk figyelmetekbe az Ételek és torták, valamint az Epercsók blogot!

A nyertesekről és a további nyereményekről itt olvashattok >>>

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket a Mindmegettén, amivel a Mindmegette Recepttárba is bekerülhettek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss