Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trikolor firenzei palacsinta

5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsinta alaptésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1/4 tk só
  • olaj a sütéshez
  • A piros palacsintákhoz:
  • 10 dkg cékla (főtt vagy sült, finomra reszelve)
  • A zöld palacsintákhoz:
  • 15 dkg spenót (pürésítve)
  • A töltelékhez:
  • 45 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 1 db cukkini
  • 25 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 5 dkg parmezán vagy grana padano
  • 1 csipet frissen őrölt szerecsendió
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezán vagy grana padano
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • bors

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit egy habverővel simára  keverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. A palacsintatésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadhoz adjuk a főtt vagy sült céklát, finomra reszelve. A következő harmadhoz, a felolvasztott spenótból egy szűrőben kinyomkodjuk a vizet, és a szűrőn maradt sűrű parajpürét a palacsintatésztához adjuk. A harmadik adagot natúran hagyjuk. Mindhárom masszából 3-3 palacsintát sütünk.
  3. A spenótot és a meghámozott, lereszelt cukkinit elkeverjük a ricottával, a tojással és a frissen reszelt sajttal, majd szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A mártáshoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, majd kevergetve, kis adagokban a tejet. Kb. 10 percig főzzük, lassú tűzön, míg sűrű besamelt nem kapunk. Hozzákeverjük a sajtot és a paradicsomot, fűszerezzük és félretesszük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal. A tál méretétől függően a palacsintákat egészben (mint a cannellonit), vagy a képen látható módon, felszeletelve lerakjuk a tálba, majd leöntjük a mártással. 200 fokra előmelegített sütőben, 20-30 percig, aranysárgára sütjük.

 

Megjegyzés

Nagyon finom, kiadós étel.Önálló fogásként is megállja a helyét. Ha mégse fogyna el azonnal a sütés után, akkor másnap is ugyanolyan ízletes fogás. - bomarcsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss