Elkészítés: A húst felkockázzuk falatokra. Pácot készítünk olívaolajból, sóból, petrezselyemzöldből, majorannából és bazsalikomból, ízlés szerinti arányban, nem kell sajnálni a fűszert. Beleforgatjuk a húsfalatokat. Közben kevés vizet forralunk, amibe sót/ételízesítőt és borsot teszünk, majd beledobjuk a kelbimbókat, és kb. 2 percig főzzük. Utána kiszedjük, félretesszük. A húst serpenyőben lesütjük, és mikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a kelbimbót. Pár percig még összesütjük őket, majd kiszedjük egy tányérra, felkarikázzuk a paradicsomot, és befedjük a húst a paradicsomkarikákkal. Meghintjük bazsalikommal a paradicsom felületét, és alufóliával jól beburkoljuk az egészet tányérostul. Amíg elkészül a köret (sült krumpli, rizs), addig járja át az illat az egészet a fólia alatt, és a köret elkészültével a fólia levétele után egyszerre lehet tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre