Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trendi lett a lekvárfőzés

default user icon
(x)
Volt időszak, amikor a konyhai tevékenykedés idejétmúlt foglalatoskodásnak hatott, holott a konyha és az étkezés mindig kiemelkedő szerepet töltött be egy család életében. Ez az idő elmúlt, hiszen nemhogy kellemes időtöltés, mára már trendi dolog, hogy nemcsak könnyen elkészíthető fogásokat varázsolnak a fiatal lányok, asszonyok az asztalra, hanem divatos, különlegesen nehéz ételekkel előrukkolni. A fogásokhoz azonban, különösen nyáron, egy ízletes lekváros desszert is dukál.

A befőzés, lekvárkészítés egy tipikusan nagymamás foglalatoskodás, viszont már mindenki fejében megfordult, hogy egyszer érdemes lenne kipróbálni, hogy tényleg olyan nagy ördöngösség elkészíteni egy-egy üveg finomságot. És ha már próba, a Koronás Befőzőcukorral mindez gyerekjáték, hiszen akár fél óra alatt – 10 perc főzési idővel számolva - elkészül a legkülönlegesebb ízű édesség. A legzamatosabb gyümölcsökből készült lekvároknak pedig csak a képzelet szabhat határt. A Koronás Befőzőcukor levette vállunkról a terhet, így ma már csak a gyümölcs beszerezése a mi feladatunk a többit „elvégzi” helyettünk. Percek alatt kerülhet így üvegbe az ínycsiklandozó édesség.

Jó pár éve már, hogy a Koronás Cukor rendületlenül menetel előre és hódítja meg a háziasszonyok szívét, praktikussága az, ami messze teret hódít. Az egyszerűségével pedig lehetővé teszi, hogy a hagyományos ízek mellett, kísérletezzük is! A gyümölcsök adottak, bár nem kell, hogy csak a hazai klíma adta barack, szilva vagy eperrel kombináljuk, gondolkodjuk merészen és csempésszünk egy-egy különleges világot az üvegbe egy mangóval, egy passió gyümölccsel vagy egy naranccsal. Az íz kavalkádot pedig fokozzuk egy-egy zabolátlan fűszerrel, fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel vagy vaníliával.

A kamra feltöltésével nemcsak finomságokat varázsolhatunk a család asztalára, hanem ránk mosolyoghat a szerencse is, és a garázsba egy gyönyörű Skoda Fabiát főzhetünk ki. Érdemes játszani, hiszen a fődíj mellett értékes nyeremények várják a lekvár és a Koronás Cukor kedvelőit.

Részletekért keresse fel azenlekvarom.hu weboldalt , vagy kövesse Facebook oldalunkat és koronázza meg lekvárját egy autóval!

Ezek is érdekelhetnek

Friss