A magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjén másodikként kezdte a főzést pénteken, magyar idő szerint 7 óra 40-kor. A két étel elkészítésésre 5 óra 35 perc állt rendelkezésre. A csapat a két kötelező hozzávaló, az afrikai harcsa és az észt fürj mellett gombát és hagymát is használt, illetve, mivel a séf, Veres István erdélyi származású, puliszka volt a köret a halhoz és a fürjhöz is.
A magyar csapat halas témája a Fish and Chips nevet kapta: ebben az afrikai harcsát uborkával és krumplipürével párosította, a tányéron szerepelt tehát egy puliszkakrém is különböző sajtokkal, egy hagymából készült szósz, illetve pácolt hagyma és póréhagyma is.
A húsos témánál a kötelező észt fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával megtöltve sütötték meg, köretként pedig itt is szerepelt a puliszka.
A Bocuse d'Or európai döntőjén résztvevő 17 csapatból tíz csapat jutott tovább a 2021. május 29 és június 2. között zajló lyoni világdöntőbe. Tavaly a magyar csapat 24-ből a 12. helyet érte el, ekkor Dánia vitte haza az aranyérmet.