A totut kevés vízzel, az édesítővel és citromlével, egy botmixer segítségével krémesítem, majd beleteszem a mazsolát és a citromhéjat és jól elkeverem. Lágyabb és túrósabb ízt kapunk, ha két evőkanál natúr kókuszjoghurtot is hozzákeverünk. Amíg a palacsinták sülnek, a krém a hűtőszekrényben várakozhat.
A palacsintatésztát én úgy szoktam készíteni, hogy a száraz hozzávalókat először vízzel kikeverem, majd utána adom hozzá a tojásokat, így a csomósodásra kisebb az esély. A liszteket variálhatjuk, a lényeg, hogy több fajta lisztből készüljön, akkor lesz semleges íze a tésztának.
Felhevítjük a serpenyőt (én kerámia bevonatút, kb. 24 cm-est szeretek használni), és fél kávéskanál kókuszzsírt belecsurgatunk, majd egy normál merőkanálnyi tésztát öntünk bele és a serpenyő mozgatásával eloszlatjuk. Amikor látjuk, hogy a palacsinta széle egy picit barnul, meg lehet fordítani, és pár másodperc után a másik oldal is készen van.
Amikor kisült mind, és a siserehad még nem hordta el, a totukrémmel megtöltjük.
Egy tepsit kizsírozva, a betöltött palacsintákat egymás mellé sorakoztatjuk. Egy tálba 2 tojássárgáját egy evőkanál édesítőt, egy csipet vaníliaőrleményt és 2dl kókusz, vagy mandulatejet összekeverünk. Ezzel nyakon öntjük a tekercseket és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!