hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Totus derelye

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, és egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és náhány percig állni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, kb. 5 cm-es csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval -vagy ha nincs akkor késsel-, majd evőkanálnyi halmokat teszünk a töltelékből a tésztára 5 cm-es távolságban egymástól.
  5. Ezután egy ugyanakkora darab tésztacsíkot teszünk erre a tésztacsíkra és a derelyeszaggatóval a halmok között elvágjuk a dupla tésztát, majd a két szélén a lelógó tésztát is levágjuk, és kész is a derelye.
  6. Lobogó sós, forró vízben kifőzzük a derelyéket. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor ki lehet őket szedni.
  7. A margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a morzsát és halvány barnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk bele a vízből kiszedett és kissé lecsepegtetett derelyéket. 

Megjegyzés

Kb. 20 darab tejmentes derelye elkészítéséhez. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss