Mondhatjuk, hogy Krausz Gáborék kislánya, a hároméves Hannaróza, ifjú kora ellenére egy ideje már otthonosan mozog a konyhában: egy alkalommal láthattuk, ahogy – némi segítséggel – piskótatekercset készít, máskor azt, ahogy apukája tart neki gasztronómiai gyorstalpalót.
Ezúttal Tóth Gabi rakott ki egy videót az Instagramra, amin „Marika" – ahogy Hannarózát családilag becézik –, teljes odaadással keveri-kavarja, gyúrja a meggyes kókuszgolyót.
„Esti kókuszgolyó készítés Marika konyhájában" – írta énekesnő anyukája a videó mellé.
Bár nem tudjuk pontosan, Marika konyhájában melyik recept alapján dolgoztak, de annak, aki kedvet kapott a kókuszgolyó elkészítéséhez, iderakjuk a mi kedvencünket:
Rumos-meggyes kókuszgolyó receptje:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek kakaópor
10 dkg vaj
1 mk rumaroma
2 dl meggylé
magozott meggy
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A kekszet, a cukrokat és a kakaóport elkeverjük a vajjal, és hozzáadunk annyi meggylét, hogy jól formázható legyen. Rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük.
- Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle, a közepébe meggyet teszünk, ezután kókuszreszelékbe forgatjuk.
- A kész golyókat letakarjuk, és kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.