Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toszkán töltött zöldség

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A paradicsomok tetejét nyessük le, a belsejüket vájjuk ki. Utóbbit szitán csepegtessük le és szeleteljük fel. A paradicsombelsőt és a levet is tegyük félre. A paprikákat hosszában vágjuk ketté, és az ereiket szedjük ki. A kerek alsó részből egy picit nyessünk le, de csak annyit, hogy ne lyukadjanak ki, de azért a fél paprikák megálljanak a tányéron. Egy nagy fazékban tegyünk oda sós vizet, majd ha már lobogva forr, 10-12 perc alatt főzzük meg benne a megmosott rizst. Egy serpenyőben pirítsuk mindaddig a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát, és pirítsuk tovább 5 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a zöldfűszereket, majd sózzuk és borsozzuk meg.
A paradicsombelsőt és a hagymás keveréket adjuk a rizshez, keverjük össze vele, majd töltsük meg vele a paprikákat és a paradicsomokat. A töltött zöldségekre öntsük rá a paradicsomok levét. Előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 20 percig süssük. Ekkor szedjük ki a paradicsomokat, de a paprikákat még kb. 20 percig süssük tovább.

Ezek is érdekelhetnek

Friss