Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kockázott paradicsomokat, a fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a szárított paradicsomot és a szárított fűszerkeveréket.
Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd kis lángon sokáig főzzük, amíg szaftos raguállagot nem kap.
A tésztát lobogó, sós-olívaolajos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt tésztára ízlés szerint halmozunk a raguból, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
A pici (ejtsd: pícsi) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt, vastagabb, kézzel hengerelt, hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek vaskos, hosszú formára igazítva. - flatcoated
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!