Pici (toszkán tészta) húsos raguval, parmezánnal

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kockázott paradicsomokat, a fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a szárított paradicsomot és a szárított fűszerkeveréket.
    2.  Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd kis lángon sokáig főzzük, amíg szaftos raguállagot nem kap. 
    3. A tésztát lobogó, sós-olívaolajos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt tésztára ízlés szerint halmozunk a raguból, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.  

    Megjegyzés

    A pici (ejtsd: pícsi) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt, vastagabb, kézzel hengerelt, hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek vaskos, hosszú formára igazítva. - flatcoated

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss