Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pici (toszkán tészta) húsos raguval, parmezánnal

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag pici tészta
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • friss kakukkfű ízkés szerint
  • friss bazsalikom ízlés szerint
  • pár szem szárított paradicsom
  • 2 kk szarvasgombás fűszerkeverék
  • 6 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rózsabors
  • olaj
  • 15 dkg parmezán

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kockázott paradicsomokat, a fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a szárított paradicsomot és a szárított fűszerkeveréket.
  2.  Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd kis lángon sokáig főzzük, amíg szaftos raguállagot nem kap. 
  3. A tésztát lobogó, sós-olívaolajos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A kifőtt tésztára ízlés szerint halmozunk a raguból, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.  

Megjegyzés

A pici (ejtsd: pícsi) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt, vastagabb, kézzel hengerelt, hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek vaskos, hosszú formára igazítva. - flatcoated

Ezek is érdekelhetnek