A hagymát és a cukkinit megtisztítjuk, és felszeleteljük. A cukkinit besózzuk, és állni hagyjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát, megdinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát és a cukkinit. Kb. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve pároljuk. Felöntjük az alaplével, és pár percig főzzük, addig, amíg sűrű, főzelékes állagú lesz. Ezután levesszük a tűzről, lehűtjük, majd a mascarponéval alaposan összeturmixoljuk.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, megsózzuk, megborsozzuk. Tálba rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Enyhén pirított kenyérrel vagy friss baguettel fogyasztjuk.
Ha már unod a padlizsánkrémet... Dél-toszkán, vagyis olasz recept. Pofonegyszerű előétel és annyira, de annyira finom, hogy elélnék csak ezen egy hétig. - Senga72