Elkészítés: Egy levehető oldalú, kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a peremét körben kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, valamint a tejet az olvasztott vajjal elkeverjük, majd ezeket könnyed keverés mellett a cukros masszához adjuk. A tésztát a formába öntjük, és 175 fokon kb. 20 percig sütjük.
A bevonat hozzávalóit egy lábasban összekeverjük, majd alacsony hőfokon főni hagyjuk, míg kissé besűrűsödik. A mázat a már megsült tészta tetejére kenjük, majd 200 fokon további 10 percig sütjük, hogy a teteje szép világosbarna legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre