A szejtánport, a lisztet és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
A szejtánt széltében 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd feltesszük főni. (A főzővizet ízlés szerint fűszerezhetjük.) Miután felforrt, közepes lángon további fél órán át főzzük. Ha elkészült, kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni, majd húsklopfolóval kilapítjuk.
A szejtánszeleteket először lisztben, majd szójatejben és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő, forró étolajban kisütjük. Ha megsült, 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk.
Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk, egy tálban összekeverjük, majd miután belefacsartuk egy lime levét, sózzuk és borsozzuk.
A szejtáncsíkokat és a salsát tortillába tekerve fogyasztjuk.
További receptek a http://veganmuflon.blog.hu oldalon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre